söndag 25 april 2010

Om möhippan! (en novell)

Jag sov sådär på natten, var alldeles nervös av vad som skulle komma. Men jag gick ut på parkeringen klockan 09 och där stod min bästa vän och min ena storasyster med en bil redo att ge sig iväg. Båda bor i samma område som mig själv, smart drag av dem, för då jag hade ingen aning mer om vem som skulle komma mer eller vart vi skulle ta vägen. På lappen jag fick stod det att jag skulle ta med mig badkläder, festkläder och ha på mig kläder efter väder. Så åkte vi långa vägar, hela vägen till något ställe utanför Skövde (ung. 5-6 mil bort). Jag tänkte och försökte komma på vad i hela friden vi skulle göra ute på landet, mitt ute på vischan. Vi kommer fram tillslut och där på en gårsdplan till en jättestor lada står fyra stycken tjejer och väntar på oss. Jag ser att det är min andra storasyster från Strömstad, två av mina fina vänner från Göteborg och en kär vän från grannstaden. En tjej saknades dock, en annan god vän till mig, hon var fortfarande fast i Paris pga askmolnet och hela den biten. Men jag blev så rörd över att folk hade åkt så långt bara för att hippa mig att jag började gråta. (Jag är en storbölare.)

De andra skrattade och det var dags för Go-kart! En sport i min smak, eftersom att jag älskar att köra bil. Mycket lugnare idag än för fem år sedan när jag fick mitt körkort såklart, så det var verkligen dags att leva ut körglädjen. Det var lite krångel med banor och datorerna, men tillslut var det dags att ta på sig snygga racingkläder och hjälmar. Jag var taggad till max och vann alla loppen. Min bästa vän som är gravid kunde inte köra själv, utan stod och hejade på vid sidan av, sa att tävlingslustan riktigt lös i mina ögon varenda gång jag körde förbi henne. Det blev prisutdelning och jag fick guldmedalj! Idag har jag träningsvärk i hela armarna, för rattarna var ganska tröga att styra. Haha.

Sen bar det av mot Skövde igen och det nybyggda äventyrsbadet. Tjejerna hade gjort i ordning lyxig pastasallad och massa goda tillbehör, som vi fikade på inne på badhuset. Sen åkte vi varenda rutschkana vi kunde komma över och simmade runt i upplevelsebadet för att testa på allting. Efter det kilade vi ner på relaxavdelningen och provade på lite olika bastusorter, upplevelseduschar, varmbadbassänger och tog ett glas rödvin i baren. Så himla trevligt var det!

När kvällen närmade sig åkte vi tillbaka till min bästa vän, där de hade ordnat med cateringmat - indisk buffé som jag verkligen älskar, men inte har ätit på så himla många år. Jag och min bästa vän brukar sitta och prata om "minns du den goda saken" osv. Sen drack vi lite mer vin och hade det bara så himla mysigt och roligt. Vi var några tjejer som gick vidare till utgång, där jag avrundade kvällen med min absoluta favoritdrink "black russian" och en hel del dans!

Jag är så glad att de eliminerade alla moment med att skämma ut mig för jag tycker inte att det är det som en möhippa går ut på, även om andra kan göra det. Jag har haft en av de roligaste och mysigaste dagarna i mitt liv och kommer alltid minnas min möhippa med ett leende på läpparna! Tack tjejer som har ordnat så mycket för mig, det ligger så varmt i hjärtat!


Bilder kommer!

5 kommentarer:

Ingan sa...

Åh låter som en drömhippa! Och vad skönt att slippa allt pinsamt som vissa utsätter sina vänner för. Kul att du delade med dig!!

Camilla sa...

Vilken härlig dag du fick!! Underbart med goa vänner som vet vad man gillar!
Kram Camilla

Katja sa...

vilken kul hippa! håller med om att de roligaste hipporna nog är när man får ha kul och göra saker man gillar, gärna få bli lite bortskämd, inte bortgjord.

Sara sa...

Åh va roligt det låter!
jag hoppas verkligen mina vänner låter mig slippa alla pinsama saker också, jag mår dåligt varje gång jag ser en blivande brud sälja kyssar på stan...

Maria sa...

Haha, jag tycker också att det är lite pinsamt när jag ser de där stackarna! Nä, jag säger som Katja, hellre bortskämd än bortgjord. Väl talat!